Žemės diena

Kovo 20-ąją, jau nuo 1971 metų, yra minima Žemės diena. Mūsų mokykloje Pasaulinis Žemės diena  minima kiekvienais metais.

Kovo 24 dieną mokykloje vyko atvira integruota gamtos mokslų pamoka 8 klasės mokiniams. dalyvavo  Kaišiadorių Šventosios Faustinos specialiosios mokyklos 8 klasės  mokiniai. Pamoką stebėjo: S. Kacevičienė. J. Gružauskienė, A. Taparauskienė, V. Šiurkus                                                             Klasėje buvo eksponuojama mokinių darbų paroda skirta Pasaulinei Žemės dienai. Ši paroda sulaukė didelio mokinių, mokytojų bei techninio personalo dėmesio. Parodos tematika paskatino dalyvius susimąstyti apie savo elgesį -  ar jie degina žolę, mėto šiukšles, laužo medžius, ar saugo Žemę – nešiukšlina, neteršia ir sudrausmina taip darančius. Renginio dalyvius pasitiko paukščių balsų melodijas. Mokiniai  iš eilės spėlioja paukščių pavadinimus iš nuotraukų ir jų balsų, sprendė kryžiažodį, dalyvavo viktorinoje,  kiekvieną mokinių grupė rūšiavo šiūkšlias, pabaigoje vyko žaidimas „TAIP“ ir Ne“.

Vertinimo komisija suskaičiavo rezultatus :

Dalyviai buvo apdovanoti už aktyvų dalyvavimą.

Žemės dienos minėjimas – ne tik graži šventė ir tikrojo pavasario pradžia. Ši diena turėtų mums visiems priminti, kad Žemei reikia mūsų pagalbos ir jai padėti galime visi kartu.

 

Ačiū visiems padėjusiem organizuoti renginį

Nadiežda Kriaučiūnienė