Netradicinė pamoka

Lapkričio 26 dieną 8-10 klasės mokiniai su istorijos ir gamtos mokslų mokytojomis dalyvavo netradicinėse pamokose, kuriuos vyko Vilniaus Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre (ULAC) ir Valdovų rūmuose, mokiniai taip pat apsilankė Kairėnų Botanikos sode.

Netradicinę  gamtos mokslų pamoka, pasaulinei AIDS dienai paminėti ,vyko Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre (ULAC). Visuomenės sveikatos specialistė – Asta Kriaučiūnaitė supažindino su ŽIV/AIDS ir lytiškai plintančių infekcijų, epidemiologinę priežiūrą Lietuvoje ir pasaulyje, siekiant užkirsti kelią šių ligų ir infekcijų atsiradimui, išplitimui bei užtikrinti šių ligų ir infekcijų valdymą šalyje. Pamokos pabaigoje vyko viktorina, atsakinėjo į klausymus ir aktyviai dalyvavo Rolandas, Štuikys, Marius Misevičius, Gytis Švenčionis, Laurynas Japertas, Laurynas Chocka.

Mokomosios-pažintinės ekskursijos , netradicinės pamokos  metu  Valdovų rūmų gidė Barbara Aganskienė pasakojo apie valdovų ir kilmingųjų gyvenimą  vietą. Taip pat tarnautojų  pareigas,  ritualus , ceremonijas Daugiau sužinojome apie valdovų viešojo gyvenimo spindesį ir prabangą  kai lankėmės atkurtose salėse.

Išvyka padėjo organizuoti neformaliojo ugdymo projektinės veiklos „Sportas visiems“, klasių kuratorė Rūta Morkūnienė – ačiū.

 

Istorijos mokytoja Laimutė Pluščiauskienė

Gamtos mokslų mokytoja Nadiežda Kriaučiūninė