Pažintinė edukacinė veikla

Birželio 2-6 dienomis Kaišiadorių Suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje buvo vykdoma kultūrinė pažintinė savaitė. Šiomis dienomis ugdymą organizavome moksleivių mėgstamose vietose: Lietuvos zoologijos sode, Tado Ivanausko muziejuje,karo muziejuje, Girelės poilsiavietėje.

 

Pirmoji edukacinė išvyka buvo į Kauno zoologijos sodą. Ten ugdytiniai galėjo pamatyti lietuviškus mūsų miškų gyvūnus, bei retus nykstančius atvežtus iš kitų šalių. Su moksleiviais aptarėme gyvūnų  gyvenimo sąlygas laukinėje gamtoje bei išsaugojimo galimybes. Po šios išvykos pasikeitė ugdytinių požiūris į gyvūnus, pagerėjo vertybinės nuostatos, emocijos.Kita išvyka į Tado Ivanausko muziejų buvo pirmos kelionės tęstinumas. Lankydami muziejų ugdytiniai įgijo žinių apie faunos sudėtį,  evoliuciją, edukatorė mokė, kaip perteikti santykius su aplinka, gyvąją gamta. Apžiūrėję visus muziejaus skyrius pasijutome kaip tikri gamtos tyrinėtojai, įgijome daug naujų žinių.

 

Labiausiai patikusi išvyka moskleiviams buvo karo muziejus. Edukacinės programos metu moksleiviai turėjo galimybę matyti  unikalios režisūros filmą apie pirmosios Lietuvos vadovaujamos PAG karių gyvenimą ir buitį, atliekamas praktines užduotsis. Po filmo peržiūros visi diskutavome  apie Lietuvos karių tarnybos ypatumus. Pasibaigus užsiėmimui i moksleiviai noriai dėjosi šalmus, apsivilko neperšaunamas liemenes, laikė rankose tikrą kario giklą.

 

Paskutiniąją mokslo metų dieną, laikydamiesi tradicijos, leidome Girelės poilsiavietėje. Mokiniams buvo įteikti diplomai už pasiekimus moksle bei sporte. Kalbėjomės apie prabėgusius mokslo metus, dalinomės prisiminimais, įspūdžiais.Svarbiausia buvo įgyvendinti tradiciją iškepti – 100 kiaušinių kiaušinienę. Matyt, visi sutiks, jog tokią skanią kiaušinienę mes valgome tik kartą metuose – Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos mokslo metų pabaigos šventėje.

 

Turiningą savaitę bei visus mokslo metus baigėme gerai nusiteikę. Palinkėję vieni kitiems gerų atostogų, išsiskyrėme iki Rugsėjo 1-osios...

Klasių kuratorė R. Morkūnienė