Išvyka į Dubingius

Mūsų, kaip ir kiekvieno tikro lietuvio, slapta svajonė buvo aplankyti Dubingius ir pamatyti Asvejos ežero grožį.

Siekdami, kad moksleiviai geriau pažintų savo kraštą, pamatytų jo grožį, organizavome pažintinę ekskursiją į Dubingius – patį gražiausią pasaulyje kampelį. Ekskursijos tikslas – suteikti moksleiviams žinių apie Dubingių piliavietę, pamatyti Asvejos ežerą, aplankyti Dubingių muziejų ir Europos centrą. Kelionėje dalyvavo 7, 8 ir 10 kl. moksleiviai, juos lydėjo fizikos vyresnioji mokytoja Danutė Sajavičienė ir geografijos vyresnioji mokytoja Taisa Liuizienė.

10 klasės moksleivės Ramintos Švenčionytės įspūdžiai:

„Kelionė labai patiko. Dubingiuose buvau pirmą kartą. Nuo Asvejos ežero laiptais pakilome į statų kalną ant kurio kadaise stovėjo pilis. Sužinojome, kad kažkada čia buvo sala, bet laikui bėgant ežero vandenys nuseko ir dabar liko tik pusiasalis. Pilies kalnas man padarė keistą įspūdį. Atsisėdau ant suolelio ir mane apėmė galingas laiko tėkmės jausmas. Negalėjau atitraukti akių nuo ežero, kuris matėsi pro senas medžių šakas. O juk čia kažkada penkis mėnesius gyveno karalienė Barbora Radvilaitė, Žygimanto Augusto antroji žmona! Geografijos mokytoja Taisa papasakojo legendą apie Asvejos ežerą. Sužinojome, kaip atsirado šio ežero vardas.

Nuostabų įspūdį padarė ką tik pradėjęs kurtis Dubingių muziejus. Gidė papasakojo visą jo istoriją. Pamatėme Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios maketą. Bus statoma tikrai šiuolaikiška bažnyčia. Dar aplankėme Europos centrą, kur taip pat labai patiko.“

Mokiniai ir mokytojos nuoširdžiai dėkoja mokyklos direktorei Jurgitai Nauckūnienei už suteiktą galimybę dalyvauti šioje pažintinėje ekskursijoje.

 

Vyr. fizikos mokytoja Danutė Sajavičienė