Kultūrinė - pažintinė savaitė

Birželio 3 - 7 dienomis mokyklos mokiniai dalyvavo kultūrinėje, meninėje, kūrybinėje, pažintinėje, sportinėje, praktinėje veikloje. Šiomis dienomis keliavome į neįprastas mokymuisi vietas – miško estradą, Girelės poilsiavietę. Susitikome su Visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Audrone Petraškiene, kuri mokiniams papasakojo apie pirmąją pagalbą bei kvietė visus sudalyvauti viktorinoje. Teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti puikiais prizais – pirmosios pagalbos rinkiniais dviratininkams.

Birželio 5 dieną visi lankėmės menininkų Glinskių sodyboje. Čia visi norintys galėjo mokytis žiesti įvairius darbus iš molio. Sodybos šeimininkai mielai demonstravo kaip kuriami filmukai, aprodė meno dirbtuvę, kurioje buvo eksponuojami visi darbai. Visi darbai sulaukė ypatingo moksleivių dėmesio, nes darbai vienas už kitą buvo gražesni. Iš sodybos  išvykome pasižadėję dar kartą būtinai čia sugrįžti.

Ketvirtadienio tema buvo „Išgyvenimas saloje“. Ši diena buvo puiki proga mokiniams parodyti savo gebėjimo įgūdžius ir įrodyti kas yra stipriausias, ištvermingiausias ir vikriausias. Būdami gamtoje, aiškinomės, kokiais būdais galima susikurti laužą, susirasti maisto.

Paskutiniąją mokslo metų dieną, laikydamiesi tradicijos, leidome Girelės poilsiavietėje. Mokiniams buvo įteikti diplomai už pasiekimus moksle bei sporte. Kalbėjomės apie prabėgusius mokslo metus, dalinomės prisiminimais, įspūdžiais. Su dideliu entuziazmu ėmėmės įgyvendinti paskutiniosios mokslo metų dienos tradicijos – 100 kiaušinių kiaušinienės kepimo. Tikras iššūkis įmušti į keptuvę tokį kiekį kiaušinių per ganėtinai trumpą laiką. Bet mums tai puikiai pavyko. Matyt, visi sutiks, jog tokią skanią kiaušinienę mes valgome tik kartą metuose – Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos mokslo metų pabaigos šventėje.

Turiningą savaitę bei visus mokslo metus baigėme gerai nusiteikę. Palinkėję vieni kitiems gerų atostogų, išsiskyrėme iki Rugsėjo 1-osios...