Etnokultūrinė viktorina

Spalio 13 dieną Lietuvos liaudies buities muziejuje vyko tradicinė XX-oji etnokultūrinė viktorina, kurios tema šiais metais buvo „Lietuvių apdarai“. Viktorinoje dalyvavo ir Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos 8 klasės mokiniai. Draugiškai ir bičiuliškai varžėmės su kitomis komandomis iš Rumšiškių Antano Baranausko, Kruonio gimnazijų ir Paparčių mokyklos-daugiafunkcinio centro.

Visos komandos turėjo atlikti namų darbus – paruošti kūrybingus prisistatymus. Mes buvome „Žingeidžiųjų anūkėlių“ komanda.  Taip pat atlikome teorines bei praktines užduotis. Turėjome sukomplektuoti moteriškus tautinius kostiumus; atsakyti į burtų keliu ištrauktus klausimus apie tautinį kostiumą; pademonstruoti, kaip nešiojamas nuometėlis, skarelė ar didelė skara. Puikiai pasirodė aštuntos klasės mokiniai: Laurynas ir Deimantė.

Mokiniams bei mokytojoms už puikius pasirodymus viktorinoje, skirtoje tautinio kostiumo metams, buvo įteikti prizai, kuriuos įsteigė Kaišiadorių rajono švietimo ir kultūros paslaugų centras, o taip pat ir diplomai.

Viktoriną vedė Gita Šapranauskaitė, vyresnioji muziejininkė, o užduotis vertino net keturi komisijos nariai: Dr. Eligijus Juvencijus Morkūnas, direktoriaus pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei, Janina Samulionytė, Buities, verslų ir amatų skyriaus vedėja, Jovita Skardžiūtė, kultūrinės veiklos vadybininkė viešiesiems ryšiams ir Aušra Taparauskienė, Kaišiadorių kultūros ir švietimo paslaugų centro metodininkė.