Ekskursija į Molėtus

Kovo 29 dieną jaunimo klasių mokiniai vyko į Lietuvos etnokosmologijos muziejų – Lietuvos observatoriją ir muziejų Molėtų rajone. Tądien oras buvo puikus, o džiugesį, vos įriedėjus į Molėtų rajoną, kėlė tyvuliuojantys ežerai aplinkui. 
Muziejuje mus pasitiko gidas, kuris pakvietė į ekskursiją "Etnokosmologija-ryšiai su kosminiu pasauliu". Jos metu per požeminę muziejaus galeriją, tarsi mitologinio medžio šaknis, kilome aukštyn. Penkiose salėse buvo pristatomi skirtingi žmogaus, žmonijos ryšiai su Kosminiu pasauliu (senieji etniniai ryšiai, pasaulio matavimai, kalendoriai, astronomija, kosmonautika, nežemiškos gyvybės paieška, mūsų civilizacijos ateities galimybės).   
Vėliau mūsų laukė edukacinė programa muziejaus edukacinėje klasėje "Šviesos paslaptys". Jos metu aiškinomės, iš kur atsiranda šviesa, kas yra vaivorykštė. Taip pat - koks šviesos greitis, kokias bangas matome ir kiek daug nematome. Stebėjome lazerio šviesas, termovizoriaus užfiksuotus vaizdus, kuriuose esame mes patys.
Po įdomios ir nuotaikingos "pamokos" šioje įspūdingoje klasėje, pakilome į apžvalgos aikštelę - vieni kilo liftu, kiti jėgas išmėgino lipdami/bėgdami laiptais.  Pakilus į apžvalgos aikštelę atsiverė puiki Aukštaitijos miškų ir ežerų panorama. O būdami arčiau dangaus išties galėjome bent dalele pajusti tą ryšį su kosminiu pasauliu.​