Festivalis "Sportas visiems"

15 kartą  Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos mokiniai vyko į respublikinį sporto festivalį Palangoje "Sportas visiems". Tai renginys tradiciškai vykstantis paskutinį gegužės savaitgalį ir sutampantis su vasaros sezono atidarymo švente. Jau pirmosiose miesto prieigose mus pasitiko ryškios reklaminės afišos, kviečiančios tris dienas parungtyniauti draugiškame visiem kurorte ir pasitikrinti savo fizinius gebėjimus. Asociacija "Sportas visiems" pakvietė poilsiautojus ir visus miesto svečius net į 70 sporto renginių ir fizinio aktyvumo užsiėmimų. Daugelis varžybų vyko vienu metu ir skirtinguose miesto vietose, todėl fiziškai neįmanoma suspėti visur startuoti. Džiaugiamės, kad pasirinkę sau tinkamas asmenines sporto šakas mūsų 8 mokių komanda sugebėjo laimėti net 10 medalių.  Tai unikalus visų laikų mūsų mokyklos rekordas.

Laisvą nuo varžybų dieną apsilankėme pramogų ir poilsio parke Radailiuose su unikalia archeologine - edukacine programa apie dinozaurus. Čia mūsų laukė neribotos pramogos visą dieną. Tai nepaprasta ekskursija po parką, o energingas susipažinimas su  didžiausiais pasaulio gyvūnais gyvenusiais prieš tūkstančius metų. Kas gali būti nuostabiau keliaujant po parką, kaip įsivaizduoti jok dinozaurai atgijo ir leistis į nepamirštamus nuotykius: bėgti. rėkti. slėptis, atakuoti ir t.t . Pramogas vainikavo pagal žemėlapį surasti dinozauro griaučiai ir atkasti su tikrais paleontologų įrankiais: kastuvėliu, šluotele, šepetėliu ir grabštuku.

Kitais metais mūsų lauks netik sporto šventė, bet ir įsimintina kelionė į jūsų muziejų. Mokiniai pažadėjo stengtis visus metus, kad galėtų būti vertais įspūdingos būsimos kelionės į pajūrį.

 

Socialinis pedagogas Vytas Načajus