Mokinių įspūdžiai apsilankius Vilniaus Planetariume

Siekdami, kad moksleiviai geriau suvoktų gamtos reiškinių esmę, įgytų naujų žinių, organizavome pažintinę ekskursiją į Vilniaus Planetariumą.

Ekskursijos tikslas - suteikti moksleiviams pagrindinių žinių apie dangaus kūnus, Visatos sandarą ir evoliuciją. Moksleivius lydėjo fizikos vyresnioji mokytoja Danutė Sajavičienė, kuratorė Rūta Morkūnienė, pavaduotoja ugdymui Stasė Kacevičienė.

10 klasės moksleivio Lauryno Japerto įspūdžiai: ‚‚Kelionė į Vilniaus Planetariumą man labai patiko.  Nuo pat vaikystės domiuosi dangaus skliautu, tai parodomoji programa, kurią stebėjome apie valandą, mane labai nustebino ir sužavėjo. Čia sužinojau daug mane dominančių  dalykų. Lektoriai sklandžiai, vaizdingai ir gana smulkiai pasakojo apie dangaus sudėtį, šiandien žinomus astronomijos pasiekimus ir ateities planus. Danguje matyti žybsinčias žvaigždes visiems yra įprasta, todėl net nesusimąstome, paprasčiausiai žinome, kad taip turi būti, o kai į tą tikrovę pažvelgi iš arčiau ir pradedi galvoti, viskas pasirodo taip nerealu. Tos milžiniškos planetos, kurios savo dydžiu Žemę lenkia šimtus kartų, tie nepaprasto grožio ūkai, tarpplanetinės medžiagos, ir viskas, ką pamatėme, suteikė neįprastą jausmą. Man labai patiko.“

10 klasės mokinės Viktorijos Sabaliauskaitės įspūdžiai: ‚‚Kelionė į Vilnius Planetariumą man labai patiko. Aš tikrai neįsivaizdavau, jog su lazeriais taip tiksliai ir tikroviškai galima pavaizduoti mūsų planetos atžvilgiu danguje judančius kūnus – planetas. Tai buvo neįprastas reginys. Planetariume buvo pasakojama apie gyvybės  paieškas kitose, arčiausiai mūsų esančiose, planetose. Deja, kol kas ji neaptikta. Sužinojau daug informacijos apie planetas ir jų palydovus.“

Mokiniai ir mokytojai nuoširdžiai dėkoja mokyklos direktorei Jurgitai Nauckūnienei už suteiktą galimybę dalyvauti šioje pažintinėje ekskursijoje.

 

Fizikos vyresnioji mokytoja Danutė Sajavičienė