Pirmosios pagalbos varžybos

Pirmoji pagalba yra paprasti, tikslingi veiksmai ir būdai, kuriais, panaudojant tik savo rankas ir žinias, išsaugoma nukentėjusio žmogaus gyvybė ar sustabdomi sveikatai žalingi poveikiai. Tai gali padaryti kiekvienas.

Padėk! Bet nepakenk žmogui! Tai pagrindinis uždavinys, kuris yra keliamas kiekvienam iš mūsų.

Jau ketvirti metai iš eilės vyksta rajoninis pirmos pagalbos konkursas, kurio tikslas – išmokyti saugaus elgesio taisyklių ekstremaliose situacijose.

Į Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos sporto salę susirinko vienuolika komandų. Šiais metais savo jėgas išbandė aštuntokai. Jiems konkurso metu reikėjo įveikti tris užduotis. Pirma užduotis – teorinių žinių testas. Iš pradžių atrodę labai paprasti klausimai, pakišo koją tiems, kurie neperskaitė sakinio iki galo. Antroji užduotis – kūrybinė. Kiekviena komanda į konkursą atvyko turėdami emblemą ir šūkį. Ją reikėjo pristatyti vertinimo komisijai.

Praktinės užduotys nebuvo lengvos. „Įvykio vietoje“ suteikti būtiną pirmą pagalbą nukentėjusiems. Teisingai iškviesti greitąją medicinos pagalbą. „Nukentėjusį“ teisingai transportuoti į gydymo įstaigą. Žmogaus gaivinimo standarto išmanymas, praktiškai gaivinant manekeną. Pasibaigus konkursui paaiškėjo laimėtojai.

Trečiąja vieta pasidalino Rumšiškių gimnazijos ir Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos komandos.

Mūsų mokyklos komanda:

  • Justina Lankaitė
  • Monika Radzevičiūtė
  • Deividas Kralikas
  • Mindaugas Blaževičius

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Audronė Petraškienė