Pasaulinė Žemės diena mokykloje

Šiemet Žemės dieną Lietuva pažymės jau dvidešimt pirmą kartą. Jungtinės Tautos šią pasaulinę dieną oficialiai įteisino 1971 metais.  Jai buvo pasirinktas lygiadienio laikas.

Kartą per metus į Žemę ateina pavasaris. Juk jaučiate jo prisilietimą – švelnų, nors žvarboką, žydintį, tiesa, pačiais kukliausiais žiedais, drėgną ir kvepiantį. Pavasaris jau čia. Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena.  Mūsų mokykloje vyko renginiai, skirti šiai šventei paminėti.

Savaitės pradžioje gamtos ir biologijos mokytoja N. Kriaučiūnienė  papasakojo apie pavojus, kurie kyla mūsų planetai dėl ne visada apgalvotos žmogaus veiklos, paragino prisijungti prie visų renginių, skirtų Žemės dienai, ypatingai prie Žemės valandos, nes visi privalome rūpintis ir saugoti savo planetą. 6-10 klasių mokiniai dar žiemą pradėjo ruoštis šiai dienai aktyviai dalyvaudami renginiuose: Modestas ir Martynas sukalė lesyklėles, Justė, Kristina ir Ernesta rūpinosi, kad žvėrelių ir paukštelių „baltas badas‘ nenuskriaustų. Ligita, Renaldas ir Skirmantas pristatė referatus apie Lietuvos paukščius. Livija, Aistė ir Justas padėjo organizuoti viktorinas ir žaidimus. Visų klasių mokiniai padėdami dailės mokytojos Virginijos Klein piešė piešinius pavasario tema.

Visi aktyvūs dalyviai buvo apdovanoti saldžiais prizais.  Žemės dienos renginiai tęsis dar visą mėnesį: mokiniai dalyvaus respublikiniuose gamtosaugos konkursuose bei mokyklos aplinkos tvarkymo  akcijose.